Israel-Dubai
רילוקיישן לאיחוד האמירויות
מעוניינים לעשות רילוקיישן לדובאי ?
איחוד האמירויות רקע כללי
איחוד האמירויות הערביות היא פדרציה הכוללת שבע אמירויות מונרכיות: אבו דאבי, עג'מאן, דובאי, פוג'יירה, ראס אל-ח'ימה, שארג'ה ואום אל-כיוואן. למדינה שלטון מרכזי המורכב מהמשפחות השולטות של האמירויות. ישנם חוקים פדרליים וישנם חוקיים מקומיים וצריך לדעת ולהכיר אותם . המדינה הינה מוסלמית וחוקי השריעה תקפים, אך עם הזמן הם הולכים מתעדנים. נוצרת גם הפרדה לגבי החלתם על תושבים שאינם מוסלמים – לדוגמא, חוק חדש מאפשר לחיות יחד לזוג לא נשוי. מאידך, ישנם דברים שעדין לא מתקבלים כמו זוגיות חד-מינית, ילד מחוץ למסגרת הנישואין ועוד. המשטר נחשב סובלני יחסית בכל הקשור למעמד הנשים וגם כאן ישנה התקדמות ושיפור מתמשכים- ניתן לראות נשים בתפקידי מפתח רבים בממשלה ובעסקים.
המדינה צעירה, בדיוק חגגה יובל, אבל מאוד מתקדמת. כ-85 אחוזים מתושבי המדינה הינם עובדים זרים מכל העולם והמשרות הפתוחות לזרים הן מפועלים פשוטים ועד מנכ"לים של חברות ענק. חוקי העבודה מתקדמים מאוד וכל הזמן ישנם חוקים חדשים לטובת העובד והגנה על זכויות אחד המדדים החשובים לאמירתיים הינו מדד האושר ועל כן הם פועלים כל הזמן לשפר את מצב התושבים ואת השירות שהמדינה נותנת.
למה שווה לעבור לאיחוד האמירויות?
1 .אין מס הכנסה – לישראלים המבצעים ניתוק תושבות מישראל, יש להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום על מנת לדעת את התנאים המדוייקים בהם יש לעמוד. ישנם מיסים אחרים, למשל מע"מ העומד על 5 אחוזים ועוד מיסי תיירות שונים אבל רמת המיסוי עדיין נמוכה בהרבה מישראל
2 .הזדמנויות עסקיות רבות – ממשרות של שכירים ועד עסקים חדשים – הסכמי אברהם פתחו פתח והזדמנות לכולם.
3 .רמת חיים גבוהה – החיים באמירויות מאוד נוחים ומפנקים, בעלות שכירות של דירה בישראל ניתן לשכור דירה או בית הגדולים בהרבה, מרבית התושבים בעלי רמה סוציו -אקונומיות סבירה ומעלה מחזיקים Maid בבית.
4 .רמת החינוך לילדים – ישנם סוגים שונים של בתי ספר פרטיים שיספקו לילדכם חינוך בריטי, אמריקאי או בינ"ל (IB) וברמה גבוהה.
5 .שקט ובטחון– איחוד האמירויות נחשבת לאחת המדינות הבטוחות בעולם.
מפת איחוד האמירויות
ויזה באיחוד האמירויות
- אזרחי ישראל מקבלים ויזת תייר ל-30 יום ברגע כניסתם למדינה. ניתן בתשלום להאריך ויזת תייר לעד 3 חודשים דרך האתר של משרד הזהות והאזרחות האמירתי ICP, ויזה כזו אינה מאפשרת לעבוד.
- ויזת תושבות – ניתנת באחד מהמקרים הבאים:
א. העסקה ע"י חברה/ממשלה מקומית – מקום העבודה דואג לוויזה עבור העובד והוא נותן החסות, שימו לב, במקרה של הפסקת עבודה הוויזה מפסיקה אלא אם מוצאים מעסיק אחר שייתן חסות.
ב. השקעה /פתיחת עסק מקומי – הוצאת הוויזה הינה עצמאית ונותנת החסות הינה החברה המדוברת. התנאים לפתיחת חברה משתנים בין אמירות לאמירות, ומשתנים באופן כללי מעת לעת. כדאי לעשות סקר שוק מקיף של האפשרויות.
ג. רכישת נדל"ן השקעות נדלן בדובאי– ברכישת נדל"ן ניתן לקבל וויזה, ישנם הבדלים בין האמירויות השונות מבחינת סכום ההשקעה המינימלי וחשוב לדעת זאת לפני שרוכשים.
ד. נסמכים לבעל וויזה – (אדם בעל וויזה) ע"פ הסעיפים הקודמים יכול לתת חסות לבני משפחתו ולעובדי משק בית.
ה. וויזת סטודנט – התהליך מבוצע דרך המוסד החינוכי.
ו. וויזת פנסיונר–ניתן לקבל וויזה מעל גיל 55 במידה ועומדים בתנאים פיננסיים מסוימים.
ז. וויזת זהב – וויזה ל10 שנים, (ניתנת למשקיעים) מעל 10 מיליון דירהם = 10 שנים , 5 מיליון=5 שנים (יזמים ) עם הון עצמי של למעלה מחצי מיליון דירהם חוקרים או בעלי מקצוע ייחודיים/נדרשים בתחום המדע או סטודנטים מצטיינים בתחומי המדע.
בירוקרטיה
1. בלי תעודת זהות מקומית לא ניתן לעשות כלום – לא ניתן לפתוח חשבון בנק, לפתוח קו סלולרי, לשכור דירה, לשלם חשבונות ועוד – לוקח זמן לקבל את התעודה – התארגנו בהתאם והתאזרו בסבלנות.
2. וויזת תושבת מחייבת ברישיון נהיגה מקומי, נכון להיום מדינת ישראל עדיין לא חתמה אמנה בנושא ולכן יש להוציא רישיון חדש כולל תאוריה, שיעורי נהיגה, מבחן חניה ו2 מבחני נהיגה לפחות (או לחלופין להביא רישיון בתוקף של מדינה שיש לה הסכם) לבעלי אזרחות כפולה.
3. דרכונים – עקרונית, שני הדרכונים ביומטרי/רגיל מקובלים אך הדרכון הישן עלול לגרום לעיכובים.
4. ביטוח בריאות – מקומות עבודה דואגים לביטוחי בריאות, אם מגיעים באופן עצמאי, יש לדאוג לנושא אחרת שירותי רפואה יכולים לעלות ביוקר
5. אפוסטיל – אין אמנה ולכן כאשר רוצים לאשר מסמכים מדובר בכאב ראש לא קטן. נדרש לאשר מסמכים רשמיים בשביל הוויזה כגון תעודת לידה, תעודת נישואין (ולבתי הספר) מסמכים ממשרד החינוך. התהליך כרגע הוא להחתים את המשרדים הרלוונטיים בארץ, לתרגם לאנגלית ובחלק מהמקרים לערבית ולהחתים נוטריונית ואז את משרד החוץ הישראלי) בסוף צריך להחתים גם במשרד החוץ באמירויות. לדוגמא, תעודת נישואין צריכה להיות מתורגמת לערבית ותדרוש חותמת של משרד הדתות, משרד החוץ הישראלי ורשות ההגירה האמירתית.
מעוניינים בייעוץ לרילוקיישן לדובאי ואבו דאבי?
מעבר למדינה חדשה יכול להיות חוויה מרגשת, אך גם מאתגרת. אנו מלווים את לקוחותינו בייעוץ בתהליך מעבר מגורים(רילוקיישן) למשפחה ובודדים לאיחוד האמירויות.
איתנו תחסכו כסף וזמן בייעוץ מקצועי ע"י משרד רואה חשבון ישראלי הממוקם בדובאי המומחים לחוקים תקנות ודרישות משפטיות למעבר מגורים, עבודה והקמת עסק בדובאי ואבו דאבי. השירותים שלנו:
הסבר כללי על החיים בדובאי.
קבלת תושבות – עובד, משקיע, גולדן ויזה.
הסבר על ניתוק תושבות.
רישיון נהיגה.
ביטוחי בריאות.
הסבר על מע"מ ומס הכנסה בדובאי.
הכוונה מקצועית והמרת תעודות.
הקמת חברות, פתיחת חשבון בנק.
תושבות לצרכי מס.
חינוך ובתי ספר.
מנגד אנחנו לא חברת השמה ואין לנו אפשרות בסיוע של מציאת מקום עבודה: