רכישת כרטיס סים בדובאי
אחד הדברים הראשונים שכדאי לעשות מהרגע שתנחתו בדובאי הוא לבטל את אפשרות הנדידה ולמצוא כרטיס סים מקומי שיאפשר לכם להשתמש בטלפון הסלולרי שלכם.
באיחוד האמירויות פועלות שתי חברות חברות מרכזיות בתקשורת סלולארית.האחת היא דו (Du) שפועלת מדובאי והשנייה והוותיקה יותר היא אטיסלט (Etisalat) הפועלת מאבו דאבי. שתי החברות פרוסות בכל רחבי איחוד האמירויות.
לתי החברות הנ"ל יש חנויות בשדה תעופה ובעיר. ולכן אתם יכולים לקנות כרטיס SIM בשדה, או לרכוש אותו מספקים במרכזים מסחריים, חובה להציג דרכון.
שימו לב שלא ניתן לבצע שיחות ווצאפ מדובאי לישראל אלא רק דרך שליחת הודעות וואצפ. אפשרות אחרת ולרוב יותר יקרה היא לקנות חבילת שיחות מהארץ מחברת הסלולר שלכם, לחילופין ניתן להשתמש בשיחות ללא הגבלה באפליקציות חינמית כגון טלגרם או BOTIM.
מחירי כרטיסי סים של דובאי:
כרטיסי סים של חברת Du מגיעים ב-3 חבילות שונות, כאשר האינטרנט תקף רק באיחוד והשיחות הן בינלאומיות:
חבילת 55 דירהם (15 דולר) – 500 מגה + 20 דקות שיחה. תקף ל-7 ימים.
חבילת 75 דירהם (20 דולר) – 2 ג'יגה + 40 דקות שיחה. תקף ל-14 ימים.
חבילת 110 דירהם (30 דולר) – 3.5 ג'יגה + 50 דקות שיחה. תקף ל-30 יום.
כרטיסי סים של חברת Etisalat מגיעים ב-2 תצורות, התקפות ל-14 יום בלבד:חבילת 105 דירהם (29 דולר) – 1 ג'יגה בלבד.
חבילת 105 דירהם (29 דולר) – 700 מגה + 40 דקות שיחה + 40 הודעות טקסט. גם פה האינטרנט תקף רק באיחוד והשיחות הן בינלאומיות. אם תרכשו את החבילות של דו בחנות החברה בדיוטי פרי של דובאי, המחיר יהיה 90 דירהם (25 דולר) במקום 105 דירהם.
טיפ 1:
לאחר בדיקת הדרכונים, תקבלו את הדרכון חזרה עם כרטיס סים חינם של חברת Du. אבל כמו תמיד, חינם הוא מוגבל –הכרטיס יאפשר לכם שימוש ב -20 מגה ו-3 דקות שיחה ל24 שעות.
אם תעברו בבדיקת הדרכונים האוטומטית, לא תקבלו את הכרטיס החינמי.
טיפ 2:
הורידו מהארץ את אפליקציית BOTIM (יש מצב שאם תורידו אותה בדובאי זה לא יעבוד)דאגו שגם בני המשפחה יורידו את האפליקצייה ותוכלו לדבר, להסתמס ולעשות שיחות וידאו ללא עלות.
טיפ 3:
כבר בדקנו לכם… רכישת E-sim דרך חברת airalo הינה המשתלמת והזולה וללא צורך בהוצאת סים ישראלי מהמכשיר.
למימוש חובה לרכוש חבילה כבר בארץ אחרת, אם תרכשו בדובאי זה לא יעבוד לכם עקב מגבלות חסימה בדומה לאפליקציית whatsapp